Sfeervol concert Wilhelmina Leens

LEENS

Christelijke muziekvereniging Wilhelmina Leens sloot Koningsdag 2016 af met haar jaarlijks Oranjeconcert. Ook dit jaar trakteerde Wilhelmina het publiek op een attractief programma.

Wilhelmina opende het concert met ‘Farewell to Arms’ en ‘December 7th’, dit laatste nummer komt van de film Pearl Harbor. De luchtige presentatie was in handen van Arno van de Heyden die met zijn liedjes herinneringen ophaalde aan de Vief piepen en de 2CV. Wilhelmina maakte een uitstapje naar Rusland met herkenbare Russische melodieën. Een aantal leden van Wilhelmina trad solistisch op; José de Vries (sopraansaxofoon) beet het spits af met een fantastische vertolking van ‘Concerto in E flat’. Vorig jaar speelde Omar Tomasoni (Concertgebouworkest) op het Oranjeconcert en hij inspireerde Erwin Faber om hem dit jaar te evenaren. Dat is gelukt! Erwin speelde de moeilijkste trompetsolo van het stuk ‘Delphic Hymn and Dance’ op voortreffelijke wijze. En dan het geweldige optreden op de Esbas van Matthijs Leffers: hij liet zijn bas tweestemmig klinken en produceerde zeer bijzondere geluidseffecten bij het stuk ‘Fnugg Blue’.

Jeugdorkest

De twaalf leden van het jeugdorkest toonden aan dat zij goed op weg zijn om binnenkort in het orkest van Wilhelmina te spelen. Leerling Gert Jan Steenhuis mocht samen met het ‘grote’ orkest zijn strakke drumsolo laten horen. Nadat Arno muzikaal nog meer van zich liet horen in de liederen ‘schoapen’, ‘wat in het vat zit’ en ‘we raken elkaar kwijt’ sloot Wilhelmina af met ‘Innuendo’ van Queen. Het Oranjeconcert van Wilhelmina Leens was opnieuw een waar spektakel voor een uitverkochte zaal waarin jong en oud genoot van het enthousiasme, techniek beheersing en verrassingen die Wilhelmina liet horen en zien onder de bezielende leiding van dirigent Bienze IJlstra. Het publiek ging naar huis na toegift; ‘the Acrobat’ met acrobatische uitvoering en meeslepende trombone solo van Annegreeth Mulder en Harry Koning.

Auteur

ggeersing