Nadja Filzer met ‘Vive Piaf’ in ’t Waarhuis

ADUARDERZIJL

Nadja Filzer en haar instrumentale begeleiders Peter van Os en Kees Post komen op zondag 24 april naar ’t Waarhuis met de muziektheatervoorstelling ‘Vive Piaf’.

Hiermee brengen ze een ode aan de legendarische en lyrische ‘grand dame van het Franse chanson’ Edith Piaf. Filtzer vertelt ‘Ik voel me verwant aan Piaf. Met haar muziek kruip ik in haar huid en verbind me met haar melancholie, haar levenslust en vurig temperament’. Voor de vaste Waarhuisbezoekers is ze geen onbekende. Ze trad er al eerder op en wel met de voorstelling ‘Chantango’. Filzer, die als actrice afstudeerde en inmiddels 17 jaar op de planken staat, is veelzijdig. Naast Franse chansons, zingt ze Braziliaans, Latin en jazz. Haar Oekraïense, Joodse, Mexicaanse en Hollandse roots zorgen voor zowel de melancholie van het Oude Europa als de passie voor Latijns Amerika.

Publieksprijs

Nadja Filzer won de Publiekprijs in het Concours de la Chanson 2009 van de Alliance Française met de vertolking van Piafs ‘La Foule’. Liesbeth List noemde die ‘Impeccable’ (onnavolgbaar). Edith Piaf werd 100 jaar geleden geboren als dochter van een Italiaans/Berberse zangeres en een Franse acrobaat. Ze werd opgevoed door haar grootmoeder, die een bordeel runde. Toen ze 15 jaar oud was, maakte ze haar debuut als zangeres. Vijf jaar later werd ze ontdekt door de uitbater van het Parijse Cirque Médrano. Edith Piaf (musje) is het pseudoniem van Édith Giovanna Gassa. Bekende chansons zijn ‘La vie en rose’. ‘Non, je ne regrette rien’ en ‘Milord’. Reserveren voor ‘Vive Piaf’, die om 15.00 uur begint, kan telefonisch: 0594 621884 of digitaal: info@waarhuis.nl. De entreeprijs bedraagt 15 euro (inclusief koffie/thee en wat lekkers).

Auteur

ggeersing