Bijna 60.000 euro Bedumer Winterloop voor Kanker Researchfonds

Bedum

 De cheque van liefst 59.761,39 euro van de zesde Bedumer Winterloop is dinsdagavond overhandigd aan het UMCG Kanker Researchfonds.

Ruim 6 weken na de loop was al het geld binnen van deze speciale sponsorloop. Gerda Klooster nam namens het UMCG de cheque in ontvangst. Het grootste gedeelte van dit bedrag gaat naar Prof. Domling die belangrijk onderzoek doet naar medicijnen die de overlevingskansen van mensen met kanker verhogen. Uiteraard waren de initiatiefnemers bakker Klaes Hoekstra, de Loopgroep Bedum en het organisatieteam bij de uitreiking aanwezig. Dank was er namens het UMCG voor de vele vrijwilligers, de sponsoren, bedrijven, scholen en verenigingen en alle lopers voor dit prachtige initiatief en de geweldige opbrengst. Het unieke van deze loop zit in de begroting, er wordt gewerkt met een budget van 0,00 euro. De loop krijgt steeds meer bekendheid en steeds meer mensen willen zich erbij aansluiten. Volgend jaar wordt de loop op zaterdag 4 februari  gehouden. Dit valt toevallig samen met wereldkankerdag. De organisatie is van plan om hier extra aandacht aan te schenken en er iets bijzonders van te maken.

Auteur

Bram Noordhuis