Jan Henk de Groot in Feerwerd

Feerwerd

De bekende Groninger singer-songwriter Jan Henk de Groot treedt zondag 6 maart om 15.30 uur op in de Feerwerder Jacobuskerk.

Geboren liedjesschrijver, zo wordt hij wel omschreven, en: een van de toppers binnen het gilde der Nederlands(talig)e singer-songwriters. Vanaf de jaren ’90 speelde hij in Engelstalige rockbands, later keerde hij terug naar zijn wortels: het Gronings. In november ’13 kwam Jan Henks eerste Groningstalige album uit met de titel ‘Weerom’, waarmee hij een half jaar later de Dagblad van het Noorden Streektaalprijs won. Weer enkele maanden later ontving Jan Henk de Grunny, een muziekprijs die uitgereikt wordt aan Groningers die zich verdienstelijk maken in de Groninger muziek. Onlangs sleepte Jan Henk zijn tweede Grunny binnen, met Alex Vissering en Edwin Jongedijk, als De Troebadoers. Zie ook www.kerkfeerwerd.nl.    

Auteur

Bram Noordhuis