Emaline Delapaix naar Houwerzijl

REGIO

De van oorsprong Australische zangeres, componist en muzikant Emaline Delapaix woont in Berlijn met haar grote oranje Canadese kat Reece. Zaterdag 27 februari staan Emaline en Lukas Creswell – Rost op het podium bij de Houwerzijl House for Sale Sessions.

In Berlijn besteedt Delapaix al haar tijd aan het schrijven van intense en tot nadenken stemmende folk-pop voor piano, akoestische gitaar en Keltische harp. Ze wordt wel vergeleken met Kate Bush of Tori Amos. Emaline houdt heel erg van Scandinavische muziek, die beelden oproept van wilde stormen en warme zonsondergangen.

Canada

Emaline verhuisde in 2010 van Toronto, Canada, naar een vaste caravan in landelijke Oost-Duitsland dicht bij de Poolse grens. Anderhalf jaar later verruilde ze de caravan voor een woonhuis in Berlijn. Sindsdien heeft ze meer dan 300 shows gegeven in Duitsland, Europa, Australië en Canada. Haar zeer goed bezochte optredens zijn rauw en gepassioneerd. Met haar heldere, warme en veelzijdige stem neemt ze je als luisteraar mee in een magische wereld. Haar composities zijn krachtig en pittig, maar ook melancholisch en teer. Diner en de optredens zijn in het Delftse school kerkje in Houwerzijl aan de Hollemastraat nr 16 (parkeren achter de Theefabriek). Entree concert: 10 euro, entree concert + diner 25 euro, keuken open vanaf 17.31 uur, aanvang concert 20.31 uur. Reserveren kan telefonisch: 0595-571598 of via e-mail info@roodehaan.com /

Auteur

ggeersing