Nieuwjaarsconcert Zuidema Kapel in Wehe-den Hoorn

WEHE-DEN

HOORN - De Zuidema Kapel geeft een nieuwjaarsconcert met Moravische en Boheemse blaasmuziek afgewisseld met zang zondagmiddag 31 januari in 't Marnehoes.

Het programma zal bestaan uit een gevarieerd aanbod aan Moravische en Boheemse blaasmuziek, instrumentaal gevarieerd met zang. Deze uit het huidige Tsjechië afkomstige blaasmuziek wordt sinds jaar en dag door de Grootegaster Zuidema Kapel op het hoogste niveau gebracht. Speciaal voor dit nieuwjaarsconcert in Grootegast bestaat het repertoire uit meeslepende polka’s en romantische walsen. Blaasmuziek op dit niveau is een ongekende mix van enerzijds warme klankkleuren en melodielijnen en anderzijds opzwepende ritmes en verrassende muzikale wendingen, maar steeds herkenbaar en lichtvoetig. Aanvang 15.00 uur, toegang 7,50 euro. (Foto Yvonne Flikkema/Zuidema Kapel.)

Auteur

ggeersing